Χρ. Μπουκώρος: Να καταργηθεί η απαράδεκτη διάταξη του «Νόμου Κατρούγκαλου» για τους δικαιούχους σύνταξης χηρείας κάτω των 55 ετών

Τονίζει σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ.

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ζητώντας να καταργηθεί, άμεσα, η απαράδεκτη διάταξη του «Νόμου Κατρουγκάλου» για τις συντάξεις χηρείας σε δικαιούχους κάτω των 55 ετών.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο βουλευτής Μαγνησίας, «σύμφωνα με την ισχύουσα διάταξη του «Νόμου Κατρούγκαλου», οι δικαιούχοι σύνταξης χηρείας,  που δεν έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους, δύνανται να τη λάβουν μόνο για περιορισμένο χρονικό διάστημα και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Πιο αναλυτικά, βάσει του ισχύοντος νόμου ορίζεται ότι οι δικαιούχοι της σύνταξης χηρείας που είναι κάτω των 55 ετών, θα μπορούν να τη λάβουν μόνο για τρία χρόνια. Στην περίπτωση δε που ο δικαιούχος δεν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας του μέσα στην τριετία από την ημερομηνία θανάτου, τότε θα λάβει τη σύνταξη για τρία μόνο χρόνια και θα την ξαναπάρει- υπό προϋποθέσεις -μετά το 67ο έτος της ηλικίας του.

Πρόκειται για μια απαράδεκτη διάταξη, η οποία οδηγεί στην οικονομική εξαθλίωση οικογένειες που προσπαθούν να επιβιώσουν με πενιχρά μέσα σε μια εποχή έντονης οικονομικής κρίσης και αυξημένης ανεργίας, βιώνοντας παράλληλα την απώλεια των δικών τους ανθρώπων» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει