Δήμαρχος Σκιάθου Τζούμας στο Marconi 96,1: “Στο 25-30% η τουριστική κίνηση στη Σκιάθο – Αυτά είναι τα έργα που θα κάνουν τον χειμώνα λίγο πιο εύκολο”

ΗΧΗΤΙΚΟ: “Προτεραιότητά μας η τροποποίηση του ΦΕΚ για τη Μαρίνα, η οποία θα λύσει και το πρόβλημα της πλωτής…”

Στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Αντώνη Κουμιώτη, μίλησε το πρωινό της Πέμπτης ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας, μεταφέροντας την εικόνα της τουριστικής κίνησης στο νησί του Παπαδιαμάντη και απαριθμώντας τα έργα τα οποία αναμένεται να τρέξουν τον χειμώνα, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και κάνοντάς τον λίγο πιο εύκολο απ’ ότι αναμένονταν, λόγω των οικονομικών συνεπειών της υγειονομικής κρίσης.

Ο κ. Τζούμας μίλησε για μια τουριστική κίνηση της τάξεως του 25 με 30%, την οποία χαρακτήρισε ικανοποιητική δεδομένων των συνθηκών, μην μπορώντας ωστόσο να εκτιμήσει την συνέχεια, καθώς όπως εξήγησε πρόκειται για μια δυναμική κατάσταση, κάτι που επιβεβαίωσε, όπως εξήγησε και στην κατ’ ιδίαν συνάντησή του με τον υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκε στο νησί για τις ολιγοήμερες διακοπές του.

Ερωτηθείς για την προεργασία της επόμενης τουριστικής σεζόν και αφού ανέλυσε βήμα προς βήμα τις προσπάθειες που έγιναν, γίνονται και θα συνεχιστούν για να καταστεί η Σκιάθος ακόμα πιο ελκυστική και στον τομέα της κρουαζιέρας, αναφέρθηκε εκτενώς στην προτεραιότητα της δημοτικής αρχής για την τροποποίηση του ΦΕΚ για τη Μαρίνα, η οποία, όπως εξήγησε, θα λύσει και το χρόνιο πρόβλημα της πλωτής.

Ο κ. Τζούμας όμως στάθηκε ιδιαιτέρως στα έργα τα οποία αναμένεται να τρέξουν τον χειμώνα, τα οποία όπως εξήγησε: “απασχολούν χρόνια το νησί και βρίσκονταν σε διάφορα στάδια. Άλλα ήταν ώριμα να ξεκινήσουν, άλλα όχι, άλλα τα προκαλέσαμε εμείς. Όλη αυτή η κινητικότητα θα δημιουργήσει και θέσεις εργασίας και μια ροή χρημάτων στο νησί, γιατί κάποιοι θα χρειαστεί να ταξιδέψουν, κλιμάκια, μηχανικοί κ.α.

Επιγραμματικά να σας πω ότι το ένα, το οποίο θα ξεκινήσει άμεσα, είναι η οριοθέτηση των ρεμάτων. Αυτό μας απασχολεί πολλά χρόνια, πάρα πολύ σημαντικό το έργο της περιφέρειας αυτό, που είχαμε πιέσει να ξεκινήσει όσο το δυνατόν νωρίτερα από την ώρα που αναλάβαμε γιατί είναι σε εκρεμμότητα από το 2006. Επίσης είναι τα πεζοδρόμια που θα γίνουν από τη Σκιάθο μέχρι τις Κουκουναριές, σε σημεία που δεν υπάρχουν. Αυτό θα δημοπρατηθεί τον Σεπτέμβριο. Ένα έργο που βρίσκεται τώρα σε δημοπράτηση αφορά στην επέκταση του βιολογικού δικτύου επεξεργασίας λυμάτων από τον Τρούλο μέχρι και τις Κουκουναριές και επέκταση του βιολογικού σταθμού στην Αγ. Ελένη. Ένα άλλο σημαντικό έργο είναι η αναστήλωση των μνημείων. Επίσης έχει δρομολογηθεί δημοπράτηση του έργου που θα συνδέσει τις γεωτρήσεις στη Μεγάλη Άμμο με το δίκτυο το υδροδοτικό, πάρα πολύ σημαντικό αυτό, απ’ το οποίο αναμένουμε να βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό η ποιότητα του νερού στο δίκτυο της πόλης. Όλα αυτά τα έργα είναι υποδομής και ουσίας, τα οποία στη δεδομένη στιγμή δημιουργούν αυτή την ευχάριστη συγκυρία, ότι αυτός ο χειμώνας θα είναι λίγο πιο εύκολος απ’ αυτόν που περιμέναμε. Βέβαια θα είναι γενικά ένας δύσκολος χειμώνας και έχουμε ήδη ζητήσει στήριξη από την κυβέρνηση για τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί”.

Τέλος και αναφερόμενος στις προσπάθειες της δημοτικής αρχής να στηρίξει οικονομικά τις επιχειρήσεις, ο κ. Τζούμας αναφέρθηκε και στην ικανοποίηση του αιτήματος του νέου Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Σκιάθου, για επιπλέον μείωση των τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων για το 2020 της τάξης του 50%, πέραν αυτής που αποφάσισε η κυβέρνηση. Πρόκειται όπως εξήγησε ο κ. Τζούμας για μια υπόσχεση που δόθηκε από την δημοτική αρχή, αποφασίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο και τελικώς εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει