Εκδήλωση μνήμης για τη Μαρτυρική Νέα Αγχίαλο με την παρουσίαση του βιβλίου του Ανδρέα Ανδρουλιδάκη “Μνήμες Κατοχής – Ανοιχτές πληγές στο χρόνο”

Με ομιλητές την Αντιδήμαρχο Γεωργία Μποντού-Τοκαλή και τον Δρ Ιωάννη Νταβέλη

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η Ημέρα Ολοκαυτώματος της Νέας Αγχιάλου από τους Ιταλούς (27 Απριλίου 1943) τιμήθηκε σε ανοικτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το απόγευμα της Τετάρτης 27 Απριλίου 2022 στο Δράγνειο Δημαρχιακό Μέγαρο Ν. Αγχιάλου του Δήμου Βόλου, που περιελάμβανε την παρουσίαση του βιβλίου “Μνήμες Κατοχής – Ανοιχτές πληγές στο χρόνο” του δημοσιογράφου-ποιητή Ανδρέα Ανδρουλιδάκη, με παράλληλη έκθεση φωτογραφίας από τα Μαρτυρικά Χωριά της Ελλάδας του Ιδρύματος “Δεν Λησμονώ – Γεωργίου Α. Καραμάνου”.

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με τη διοργάνωση της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Αγχιάλου, του Δήμου Βόλου και του Ιδρύματος “Δεν Λησμονώ – Γεωργίου Α. Καραμάνου” έτυχε της θερμής υποδοχής του κοινού και του θερμού χειροκροτήματος στις εισηγήσεις των ομιλητών. Πιο συγκεκριμένα για την Ημέρα Μνήμης και το συγγραφικό πόνημα μίλησε η Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Βόλου, φιλόλογος, μέλος του Δ.Σ. του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών Ελλάδας Γεωργία Μποντού – Τοκαλή, ενώ ιστορική αναφορά – περιήγηση με αφορμή τα Μαρτυρικά Χωριά σε πρόσωπα και γεγονότα που σημάδεψαν την εποχή πραγματοποίησε ο Δρ Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ιατρός, Αντιπρόεδρος του Ομίλου Animus, Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Θεσσαλίας Ιωάννης Νταβέλης, με καταληκτική παρουσίαση του ίδιου του συγγραφέα Ανδρέα Ανδρουλιδάκη.

Ο Δήμος Βόλου δια της Αντιδημάρχου Τουρισμού Γεωργίας Μποντού – Τοκαλή τίμησε τους ομιλητές, τον συγγραφέα και τον Γεώργιο Καραμάνο με την επίδοση αναμνηστικών δώρων με το σύμβολο της πόλης, την Αργώ. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση του συγγραφέα – ποιητή Ανδρέα Ανδρουλιδάκη και των ομιλητών Γεωργίας Μποντού – Τοκαλή και του Ιωάννη Νταβέλη να συνεχίσουν ενεργά την προώθηση και διάδοση του μηνύματος “Δεν λησμονώ” για την ιστορική μνήμη και τη μνήμη όσων βάναυσα και άδικα έχασαν τη ζωή τους στο όνομα της ελευθερίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει