Έπαινοι στη Ζέττα Μακρή από τους συναδέλφους της για τις συνεδριάσεις της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής των Περιφερειών και της Υποεπιτροπής Ορεινών και Νησιωτικών Περιοχών

Διαβάστε την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Συνεδρίασε, σήμερα, υπό την Προεδρία της βουλευτή Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττας Μ. Μακρή, τόσο η ειδική μόνιμη επιτροπή περιφερειών όσο και η υποεπιτροπή νησιωτικών και ορεινών περιοχών, προκειμένου να συζητηθούν η σύνταξη των εκθέσεων των πεπραγμένων των συνεδριάσεων αυτών καθώς και ο ορισμός των εισηγητών, με αφορμή την ολοκλήρωση της παρούσας συνόδου του Κοινοβουλίου, στις 5 Οκτωβρίου 2020.

Η κα Μακρή, αφού ευχαρίστησε, θερμά, όλους τους συναδέλφους της, μέλη των συγκεκριμένων επιτροπών, για το εξαιρετικά υψηλό επίπεδο συζήτησης, δημιουργικής συνεργασίας και παραγωγικού και γόνιμου διαλόγου κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων, δήλωσε ότι «η θεματολογία, που εξετάστηκε όλο αυτό το διάστημα, αποτέλεσε ένα εξαιρετικό βήμα για την καταγραφή και ανάδειξη των προβλημάτων που ταλαιπωρούν τους πολίτες της περιφέρειας, για την αξιολόγηση και ιεράρχηση των αναγκών τους και, τέλος, για τυχόν προοπτικές πολιτικών, εφαρμόσιμες και ελκυστικές, για την βελτιστοποίηση της ποιότητας της ζωής τους αλλά και της ανάπτυξης ενός περισσότερο παραγωγικού μοντέλου της χώρας. Ταυτόχρονα, όμως, βήμα προβληματισμού αποτέλεσε και ο τρόπος αξιοποίησης της γνώσης και της εμπειρίας, που αποκτήθηκε στις συνεδριάσεις, προκειμένου να μετουσιωθεί σε δημόσιες πολιτικές δεδομένου ότι ο ρόλος των επιτροπών αυτών είναι καθαρά γνωμοδοτικός.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό, τα όσα αξιόλογα και σημαντικά, τα οποία εξετάστηκαν και καταγράφηκαν στις συνεδριάσεις των επιτροπών, να μεταφερθούν στα αρμόδια Υπουργεία προκειμένου, εάν τυχόν αξιολογηθούν θετικά, να ενσωματωθούν στο σχεδιασμό των στρατηγικών τους πολιτικών. Και τον συγκεκριμένο σκοπό, ευελπιστώ ότι θα τον επιτύχουν οι εκθέσεις, οι οποίες θα περιλαμβάνουν ολοκληρωμένες εισηγήσεις και προτάσεις των συγκεκριμένων επιτροπών».

Ακόμη, η βουλευτής πρότεινε αλλά και δέχθηκε προτάσεις θεματολογίας από τους βουλευτές, εξαιρετικά ενδιαφέρουσες, επίκαιρες, με πνεύμα σύγχρονης καινοτομίας, που, εφόσον συζητηθούν, θα φέρουν, αναμφισβήτητα, θετικό αποτύπωμα στον τρόπο προσέγγισης των σκληρών προκλήσεων από την εξαντλητική δεκαετή οικονομική κρίση και από την έξαρση της υγειονομικής κρίσης του τελευταίου εξαμήνου. Τέλος, η κ. Μακρή τόνισε ότι: «όλοι οι βουλευτές, τον τελευταίο χρόνο, μοιραστήκαμε κοινές σκέψεις και αγωνίες για θέματα που αγγίζουν τις επόμενες γενεές της χώρας και, ανεξαρτήτως των πολιτικών μας απόψεων, προσπαθούμε για την αναβάθμιση και τον αναπτυξιακό μετασχηματισμό των προοπτικών των πολιτών της Περιφέρειας».

Η κ. Μακρή, επίσης, ευχαρίστησε τους συναδέλφους της όλων των παρατάξεων και κομμάτων για τα επαινετικά τους λόγια σε ό,τι αφορά τη θεματολογία και τη διεξαγωγή των συνεδριάσεων αναγνωρίζοντας, συγχρόνως, τη δική τους εποικοδομητική συμμετοχή και συμβολή.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει