ΦΩΤΟ – Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ – ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ: Λαοθάλασσα -δίχως προηγούμενο- στην κεντρική προεκλογική ομιλία του Γιώργου Καλτσογιάννη

Υψηλού συμβολισμού παρουσία της Κατερίνας Μητσοτάκη – Ονουφριάδου, η οποία απηύθυνε ανοικτό κάλεσμα στήριξης του Γιώργου Καλτσογιάννη

Σε μια λαοθάλασσα, ηχηρή ένδειξη της μεγάλης αγάπης και εμπιστοσύνης που τρέφει το κοινό προς το πρόσωπό του, μετατράπηκε η κεντρική ομιλία του Γιώργου Καλτσογιάννη το βράδυ της Τετάρτης στο ξενοδοχείο Volos Palace.

Η έκπληξη της βραδιάς ήταν η παρουσία της κ. Κατερίνας Μητσοτάκη, μέλους αιρετού της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ, η οποία απηύθυνε ανοικτό κάλεσμα στήριξης του κ. Γιώργου Καλτσογιάννη.

Ο κόσμος πλημμύρισε τον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο του ξενοδοχείου και περίμενε υπομονετικά μετά το τέλος της ομιλίας για να σφίξει το χέρι του υποψήφιου βουλευτή και να του ευχηθεί καλή επιτυχία. Στην ομιλία του επίσης, ο κ. Καλτσογιάννης, είχε προβλέψει να έχει καθ’ όλη τη διάρκεια διερμηνέα στη νοηματική.

Από την πλευρά ο κ. Καλτσογιάννης ευχαρίστησε προσωπικά, έναν-έναν, όλους τους παρευρισκόμενους για την στήριξή τους και δεσμεύτηκε πως με την δική τους δύναμη και ώθηση θα είναι αντάξιος των προσδοκιών τους για ένα καλύτερο μέλλον στην Μαγνησία και την Ελλάδα.

Νέα εποχή για τον τόπο

Ο κ. Καλτσογιάννης ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας πως «με την Ν.Δ. στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό μπορούμε να ελπίζουμε ότι η χώρα μας θα γίνει ξανά μια κανονική χώρα, που θα εμπνέει περηφάνια, δυναμισμό και εμπιστοσύνη. Για αυτή τη χώρα θα αγωνιστώ και θα παλέψω.

Για αυτό τον τόπο θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να τον δω να προοδεύει.

Φίλες και φίλοι, βρισκόμαστε ελάχιστες μέρες πριν την 7η Ιουλίου, πριν τις πιο κρίσιμες βουλευτικές εκλογές των τελευταίων δεκαετιών

Οι Έλληνες πολίτες έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στην ανάπτυξη και το πισωγύρισμα, στην ενότητα και στον διχασμό, στην υπευθυνότητα και τον λαϊκισμό,

Αυτή είναι η πρόκληση, αυτό είναι το διακύβευμα».

Δημιουργία και ήθος

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «εδώ και 4,5 χρόνια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε την χώρα στην οπισθοδρόμηση.

Ο ελληνικός λαός, όλοι εμείς, δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς μπροστά σε αυτή την νοσηρή κατάσταση

Δεν είναι δυνατόν να επιτρέψουμε τη συνέχεια αυτή της κοινωνικής, οικονομικής και ηθικής παρακμής

Οφείλουμε να αντιδράσουμε και να υψώσουμε ξανά τη σημαία του ήθους, της δημιουργίας, της ελπίδας

Να σηκώσουμε ψηλά την σημαία της Ν.Δ. της μόνης πολιτικής δύναμης που μιλά την γλώσσα της αλήθειας και της υπευθυνότητας.

Και είναι κρίσιμες ετούτες οι ιστορικές στιγμές, στιγμές που η Ελλάδα καλείται να βγει ξανά στο ξέφωτο, να ατενίσει το μέλλον με ελπίδα και να μπει σε μια εποχή σταθερότητας.

Αυτές τις κρίσιμες ώρες η Ν.Δ. καλείται πάλι να γίνει ο εγγυητής της νέας σελίδας που πρέπει να γράψουμε για την Ελλάδα.

Είναι η δύναμη που μας ωθεί στο μέλλον.

Με μπροστάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον αυριανό πρωθυπουργό της χώρας, η Ν.Δ. είναι έτοιμη να οδηγήσει τους Έλληνες και τις Ελληνίδες σε λιμάνια ασφαλή και ήρεμα».

Ο κ. Καλτσογιάννης τόνισε πως «είμαστε πλέον μια ανάσα από την 7η Ιουλίου όπου όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν νίκη της Ν.Δ. και μάλιστα μεγάλη.

Αλλά σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται ο εφησυχασμός.

Πρέπει να δώσουμε όλοι το παρών στην κάλπη και να στείλουμε δυνατό το μήνυμα της νίκης.

Μια νίκη με αυτοδυναμία για να μπορέσουμε να κυβερνήσουμε με βάση το σχέδιο που έχουμε εκπονήσει».

Το σχέδιο της Ν.Δ. για την χώρα

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Καλτσογιάννης αναφέρθηκε στο σχέδιο της Ν.Δ. με τους 16 άξονες λέγοντας πως «η Ν.Δ. έχει το σχέδιο για να το πετύχει.

Ένα πρόγραμμα με 16 άξονες δράσης για την ανάπτυξη, τις νέες δουλειές, την φορολογία, την εργασία, την ακίνητη περιουσία, το δημογραφικό που είναι η μεγάλη πληγή του έθνους μας λόγω των μνημονίων, την κοινωνική συνοχή, την υγεία, την ασφάλεια, την φύλαξη των συνόρων, την παιδεία, το φιλικό κράτος, το περιβάλλον, την γεωργία και κτηνοτροφία, τις υποδομές και τις διεθνείς συμμαχίες.

Στην αυγή μιας νέας εποχής σε διεθνές επίπεδο με τα ενεργειακή παιχνίδια να βρίσκεται στην κορύφωσή τους, τον ανταγωνισμό των μεγάλων δυνάμεων να οξύνεται, τις κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες να μεταβάλλονται συνεχώς, οφείλουμε να δημιουργήσουμε μια αυτοδύναμη Ελλάδα.

Αυτός είναι ο στόχος μας, εκεί κατατείνει το εθνικό μας σχέδιο.

Μια αυτοδυναμία που θα κατακτηθεί μέσα από την ισχυρή ανάπτυξη και την οικονομική ανεξαρτησία.

Και θα το πετύχουμε αυτό μέσα από την προσέλκυση επενδύσεων, τη μείωση του συντελεστή φορολογίας των επιχειρήσεων από 28% σε 20% μέσα σε δύο χρόνια, την αποκατάσταση της ρευστότητας, την απλοποίηση και θέσπιση ρητών προθεσμιών στις διαδικασίες αδειοδότησης για να έχουμε ένα πιο φιλικό περιβάλλον προς την επιχειρηματικότητα.

Οι δυνατότητες της χώρας μας για προσέλκυση επενδύσεων είναι τεράστιες.

Υπολογίζουμε πως ανέρχονται στα 65 δισεκατομμύρια ευρώ τα χρήματα που μπορούν να επενδυθούν στον τουρισμό, τον πρωτογενή τομέα, την ναυτιλία, την έρευνα, την βιομηχανία, τον κατασκευαστικό κλάδο.

Επενδύσεις που θα φέρουν δουλειές, πολλές δουλειές και καλοπληρωμένες.

Παράλληλα έχουμε δεσμευτεί για αύξηση των πόρων από τις δημόσιες επενδύσεις.

Όλα αυτά τα χρόνια οι Έλληνες μάτωσαν από τους φόρους. Γι’ αυτό και είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τέλος σε αυτή την κατάσταση.

Το σχέδιο της Ν.Δ. προβλέπει την σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

Προβλέπει ακόμη τη διατήρηση του αφορολόγητου στα σημερινά επίπεδα και τη μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή στα φυσικά πρόσωπα από το 22% στο 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ. Μειώνουμε τον ΦΠΑ καθώς και τις εισφορές στην κύρια σύνταξη από 20% σε 15% εντός της επόμενης τετραετίας.

Επίσης για τον ΕΝΦΙΑ που τόσο έχει γονατίσει πολλούς ιδιοκτήτες, είναι δέσμευσή μας ότι θα μειωθεί μέχρι και 30% εντός διετίας για όλους τους ιδιοκτήτες.

Η Μαγνησία στο επίκεντρο

Ο κ. Καλτσογιάννης πρόσθεσε πως «είναι βαθιά μου επιθυμία να δω την Μαγνησία να εξελίσσεται σε ένα τόπο παραγωγής και δημιουργίας.

Να αποκτήσει ο τόπος αυτός ισχυρές βάσεις για την παραγωγική ανασυγκρότηση μέσα από τις υποδομές, τον πρωτογενή τομέα, τον τουρισμό, την βιομηχανία, το πλούσιο ανθρώπινο δυναμικό που έχει με τις γνώσεις, την τεχνική του κατάρτιση, την διάθεση για προσφορά και έργο.

Για μένα το μεγάλο στοίχημα της επόμενης δεκαετίας είναι να δημιουργήσουμε μια ισχυρή Μαγνησία,
ώστε οι νέοι να μην φεύγουν για άλλες περιοχές εντός και εκτός Ελλάδας, οι άνεργοι να βρουν ξανά εργασία και οι νυν εργαζόμενοι να νιώθουν ότι μπορούν να πορεύονται με ασφάλεια και αυτοπεποίθηση.

Ασφαλώς και χρειάζεται συνεχής προσπάθεια, μελέτη των ζητημάτων και αποφασιστικότητα.

Θέλουμε όμως και θα τα καταφέρουμε. Θα πρέπει να ενδυναμώσουμε και να αναβαθμίσουμε τις υποδομές. Να ολοκληρώσουμε τον περιφερειακό δρόμο, να φτιάξουμε το δρόμο της παράκαμψης του χιονοδρομικού, να βελτιώσουμε το οδικό κύκλωμα Πηλίου, να δώσουμε νέα ώθηση στο λιμάνι με πολύπλευρες δραστηριότητες και να ενισχύσουμε τα δύο αεροδρόμια. Να επενδύσουμε στις μεταφορές δημιουργώντας δίκτυα μεταξύ των δρόμων , του σιδηροδρόμου, του λιμανιού και του αεροδρομίου.

Κομβικής σημασίας είναι η υλοποίηση των μεγάλων τουριστικών επενδύσεων που χρονίζουν και η δημιουργία επισκεψιμότητας όλο το χρόνο.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου πρέπει να γίνει επίκεντρο επισκεπτών δώδεκα μήνες το χρόνο, ενώ για τα νησιά οφείλουμε να εξασφαλίσουμε την ομαλή και φθηνή ακτοπλοϊκή συγκοινωνία.

Παράλληλα η Μαγνησία με μια μεγάλη βιομηχανική παράδοση πρέπει να καταστεί πάλι επίκεντρο της βιομηχανικής δραστηριότητας με επενδύσεις, ενώ θα δώσουμε μεγάλη έμφαση στις νεοφυείς επιχειρήσεις και την καινοτόμα επιχειρηματικότητα μέσα από κίνητρα και δομές.

Θα ενισχύσουμε με προσωπικό τις δημόσιες υπηρεσίες, όπου χρειάζεται, ώστε η εξυπηρέτηση των πολιτών να είναι άμεση, ενώ στον χώρο της υγείας πρέπει να αναβαθμίσουμε τις υποδομές, όπως στα Κέντρα Υγείας.

Οι πολίτες είναι η δύναμη του τόπου μας

Ο κ. Καλτσογιάννης έκλεισε την ομιλία του απευθύνοντας κάλεσμα προς όλους τους κατοίκους της Μαγνησίας. Συγκεκριμένα είπε πως «Με εφόδια την γνώση μου, την εμπειρία μου, τις αξίες στις οποίες μένω πιστός θα είμαι ακούραστος εργάτης για το συλλογικό καλό

Και θέλω να σας πως με κάθε ειλικρίνεια και σεβασμό πως θα είμαι πιστός και ταπεινός υπηρέτης αυτού του τόπου.

Φίλες και φίλοι,
η δύναμη αυτού του τόπου είσαστε εσείς, οι άνθρωποι που καθημερινά μοχθείτε για το καλύτερο, σε δύσκολες συνθήκες, αλλά πάντα με επιμονή, πίστη στο στόχο και ελπίδα.

Και αυτή την δύναμη σας ζητώ σήμερα εδώ, να μου δώσετε για να εκπροσωπήσω επάξια την Μαγνησία στην ελληνική Βουλή.

Για να αποτελέσω μια ισχυρή φωνή διεκδίκησης και υλοποίησης των ζητημάτων του τόπου μας

Για να πετύχουμε μαζί το καλύτερο για τον τόπο μας.

Αυτό τον αγώνα μαζί τον δίνουμε και μαζί θα κερδίσουμε. Η ώρα των μεγάλων αποφάσεων έφτασε

Στις 7 Ιουλίου ψηφίζουμε Ν.Δ. και Κυριάκο Μητσοτάκη και από τις 8 Ιουλίου αλλάζουμε την χώρα.

Δημιουργούμε την Ελλάδα της ελπίδας, την Ελλάδα της δημιουργίας, την Ελλάδα της περηφάνιας και της αξιοπρέπειας.

Αγωνιζόμαστε όλοι μαζί, με τις αξίες και τις γνώσεις μας για την Μαγνησία των ευκαιριών για όλους και όλες

Για να δώσουμε προοπτική και αυτοπεποίθηση στα παιδιά μας

Μαζί κερδίζουμε το παρόν, και κατακτούμε το μέλλον.

Η ώρα να κοιτάξουμε ξανά ψηλά έφτασε. Προχωρούμε δυνατά για την μεγάλη νίκη».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει