Κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Το Σάββατο 17 Νοέμβρη στις 6.00 μ.μ. στο Θόλο του Πανεπιστημίου

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Τα γεγονότα του Πολυτεχνείου αποτελούν  κορυφαία στιγμή στην νεώτερη ελληνική ιστορία. Η μάχη της νεολαίας και του ελληνικού λαού ενάντια στην χούντα των Συνταγματαρχών, η μάχη ενάντια στον φασισμό και τον ρατσισμό ακόμα και σήμερα εμπνέουν και δείχνουν τον δρόμο, τον ανυποχώρητο δρόμο και την εναντίωση ενάντια σε κάθε μορφή φασισμού και ρατσισμού. Αποτελεί παρακαταθήκη που περνάει από γενιές σε γενιές.

Τα αιτήματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου παραμένουν και σήμερα επίκαιρα  γιατί σηματοδοτούν
τη διαρκή πάλη κατά του φασισμού .  Ειδικά σήμερα που η ακροδεξιά στην Ευρώπη προσπαθεί να διευρύνει με δυναμικό τρόπο το ακροατήριο της υψώνοντας τείχη φόβου και μίσους ενάντια σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Οφείλουμε να απαντήσουμε στην προσπάθεια εκφασισμού της ελληνικής κοινωνίας και στα ακραία φαινόμενα βίας όπως αυτό της  δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου, στη ρατσιστική και αντιμεταναστευτική ρητορική, προβάλλοντας την αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες , την ισονομία των πολιτών ανεξάρτητα από καταγωγή, θρησκευτικές πεποιθήσεις, εισόδημα, φύλο σεξουαλικό προσανατολισμό, την διεύρυνση των ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, την αναγκαία συνταγματική αναθεώρηση.

την πάλη υπέρ της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης. Ειδικά σήμερα που οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης συνεχώς επαναφέρουν την αναθεώρηση του άρθρου 16, την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων ενώ παράλληλα στοχοποιούν το άσυλο και τις δημοκρατικές κατακτήσεις του φοιτητικού κινήματος με το πρόσχημα επιβολής του δόγματος περί “νόμου και τάξης” στα πανεπιστήμια.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι συνυφασμένη με τη δράση αλλά και τη ψυχή της Αριστεράς, της δικιάς μας Αριστεράς. Μιας Αριστεράς που  ο αγώνας της υπήρξε καθοριστικός για την αφύπνιση του δημοκρατικού αισθήματος του λαού. Που έδωσε και δίνει τη μάχη της μνήμης ενάντια στη λήθη, τη μάχη του ανθρώπου ενάντια στην εξουσία και τις εξουσίες,  τη μάχη της δημοκρατίας και του λαού, ενάντια στον φασισμό και τον ρατσισμό.

Καλούμε τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ και κάθε δημοκρατικό πολίτη του Βόλου να πάρει μαζικά μέρος στην συγκέντρωση και πορεία που διοργανώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι, εκπαιδευτικοί και συνδικαλιστικοί φορείς το Σάββατο 17 Νοέμβρη στις 6.00 μ.μ. στο Θόλο του Πανεπιστημίου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει