Μαραβέγιας: Ευγνώμονες στους πυροσβέστες για το σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελούν

Την ευγνωμοσύνη του για το έργο που επιτελούν οι πυροσβέστες, εξέφρασε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας προς την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος Μαγνησίας, κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, την Τρίτη 24 Αυγούστου, με αφορμή τις μεγάλες φωτιές του φετινού καλοκαιριού.

Τον βουλευτή υποδέχθηκαν ο διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Μαγνησίας κ. Γιώργος Βλόντζος, ο διοικητής της Π.Υ. Βόλου κ. Ευάγγελος Λιακόπουλος και μάχιμοι πυροσβέστες, που έθεσαν καταρχάς το θέμα της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών. Ο κ. Μαραβέγιας επισήμανε ότι υποχρεωτικότητα με τη στενή έννοια του όρου δεν υφίσταται. «Ο καθένας κάνει την επιλογή του και πορεύεται. Πρέπει να πιστωθεί στην επιστημονική κοινότητα ότι κατόρθωσε να πετύχει κάτι που σε προγενέστερο χρόνο απαιτούσε μεγάλο διάστημα, δηλαδή να ανακαλυφθεί και να δοκιμαστεί ένα εμβόλιο», τόνισε ο βουλευτής.

Στη συνέχεια, ο κ. Μαραβέγιας ενημερώθηκε για τα επιχειρησιακά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, τα οποία αφορούν κυρίως σε ελλείψεις οχημάτων και προσωπικού, εξαιτίας των αναγκαίων μετακινήσεων σε άλλες περιοχές για παροχή βοήθειας. Ενδεικτικά αναφέρθηκε ότι δυο οχήματα επέστρεψαν μόλις χθες από άλλους νομούς που επιχειρούσαν, ενώ 10 πυροσβέστες από τον Βόλο και άλλοι 5 από την υπόλοιπη Μαγνησία συνδράμουν τις επιχειρήσεις κατάσβεσης πυρκαγιών σε Αττική και Εύβοια.

Επιτακτική ανάγκη παραμένει η μεταστέγαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου σε ένα πιο κατάλληλο, σύγχρονο και ευρύχωρο κτίριο. Πέραν τούτου, αίτημα των πυροσβεστικών υπηρεσιών της Μαγνησίας είναι να αντικατασταθεί άμεσα ο παλαιωμένος εξοπλισμός με νέα, σύγχρονα οχήματα, όπως και να αποκτηθούν μικρά και ευέλικτα οχήματα, που να μπορούν να επιχειρούν σε στενούς δρόμους. Τέλος, τέθηκε το ζήτημα του καθαρισμού και των κλαδεύσεων στον λόφο της Γορίτσας, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος μιας πυρκαγιάς.

Ο κ. Μαραβέγιας ευχαρίστησε την τοπική ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος για την ενημέρωση, όπως και τους πυροσβέστες για το σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελούν, δίνοντας καθημερινά μάχη για την ανθρώπινη ζωή, την προάσπιση της ασφάλειας και της περιουσίας των πολιτών, την προστασία του αστικού και περιαστικού περιβάλλοντος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει