Μαραβέγιας – Πλεύρης σε τηλεδιάσκεψη για διάθεση μονοκλωνικών και επίδομα επικινδυνότητας

Με ένα ακόμη “όπλο” στα χέρια των επιστημόνων, ενισχύεται η “μάχη” κατά του κορωνοϊού, καθώς ξεκινά η χορήγηση των μονοκλωνικών αντισωμάτων και σε νοσοκομεία της χώρας μας.

Σε τηλεδιάσκεψη, στην οποία συμμετείχε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κων. Μαραβέγιας, ο υπουργός Υγείας κ. Θαν. Πλεύρης ενημέρωσε για την ετοιμότητα των υπηρεσιών να διαθέτουν τα πρώτα μονοκλωνικά αντισώματα που εντάσσονται στη λίστα των σκευασμάτων έναντι της νόσου Covid-19.

Μεταξύ των πρώτων νοσοκομείων που θα έχουν στη διάθεσή τους τα μονοκλωνικά αντισώματα είναι και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και στη συνέχεια προβλέπεται να είναι διαθέσιμα σε κάθε νοσοκομειακή δομή που προκύπτει η ανάγκη και πάντα υπό την προϋπόθεση ότι έχει υποβληθεί στην πλατφόρμα σχετικό αίτημα από τους ιατρούς.

«Σε μια περίοδο με αυξημένη επιδημικότητα, είναι σημαντικό να ενισχύονται τα “όπλα” της επιστήμης», τόνισε στην τηλεδιάσκεψη ο κ. Κων. Μαραβέγιας και συνέχισε: «Ο εμπλουτισμός του οπλοστασίου, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τροφοδοτεί εφησυχασμό. Μένουμε προσηλωμένοι στην πρόληψη, στην τήρηση των μέτρων και στην εφαρμογή του εμβολιαστικού προγράμματος».

Τέλος, στην τηλεδιάσκεψη, ο κ. Κ. Μαραβέγιας, εισηγήθηκε την παράταση του επιδόματος επικινδυνότητας στο πλαίσιο νομοθετικής πρωτοβουλίας του υπουργείου Υγείας καθώς και τη διεύρυνση των δικαιούχων ώστε να το λαμβάνουν όλοι οι ιατροί των ΜΕΘ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει