Μεθοδεύσεις για διάλυση του Συνεδρίου της Ομοσπονδίας καταγγέλλει το Σωματείο Καθαριστριών Μαγνησίας

“Θέλουν τα ίδια τα αφεντικά μέσα στις συνδικαλιστικές οργανώσεις…”

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η Διοίκηση του Σωματείου Καθαριστριών-ών Ν. Μαγνησίας, καταγγέλλει τις απαράδεκτες ενέργειες και μεθοδεύσεις  της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας  Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας  (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ ομάδα Βασιλόπουλου) που ουσιαστικά διέλυσαν το συνέδριο της Ομοσπονδίας το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Φλεβάρη.

Σωματεία και εργαζόμενοι δώσαμε για δυο μέρες τη μάχη ενάντια στην απροκάλυπτη ανάμειξη της μεγαλοεργοδοσίας στις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων, απαιτώντας την πραγματοποίηση Συνεδρίου των εργαζομένων και όχι των εργοδοτών, με επίκεντρο τα προβλήματα των εργαζομένων.

Τέτοιο Συνέδριο βέβαια δεν ήταν στις προθέσεις όλων όσων, το προηγούμενο διάστημα, έβαλαν την ίδια την εργοδοσία μέσα στα σωματεία, με διευθυντικά στελέχη όχι μονάχα να “σέρνουν” στην κάλπη εργαζόμενους, αλλά να εκλέγονται και οι ίδιοι αντιπρόσωποι και μέλη διοικητικών συμβουλίων.

Το Συνέδριο που επεδίωξαν να γίνει, είχε μόνο στόχο να βάλουν “το λύκο να φυλάει τα πρόβατα”. Δεν τους αρκεί πλέον ούτε η στήριξη μιας αντεργατικής πολιτικής που μεγαλώνει την εκμετάλλευση των εργαζομένων και τα κέρδη του κεφαλαίου.

Θέλουν τα ίδια τα αφεντικά μέσα στις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Οι εργαζόμενοι μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να παλέψουν, πετώντας από πάνω τους ανθρώπους της εργοδοσίας και του κράτους της, αυτούς που υπονομεύουν καθημερινά τα εργατικά συμφέροντα.

Οι συνδικαλιστές της ΔΑΣ, μιλάμε καθημερινά με τους εργαζόμενους και όχι με τους μεγαλοεργοδότες, τα συμφέροντα τα δικά μας δεν είναι ίδια με αυτά του κεφαλαίου. Το εργατικό κίνημα δεν κάνει βήμα πίσω, δεν υποτάσσεται στις ορέξεις των συμβιβασμένων ηγεσιών, δεν τρομοκρατείτε με την παρουσία μπράβων, ποινικών, ούτε με την κρατική καταστολή.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει