Ο Γ. Σούρλας σε Κλεισούρα, Αργυρόκαστρο και Βουλιαράτες για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Ακόμη μια επίσκεψη στα πεδία των μαχών της Β. Ηπείρου, στα Στρατιωτικά Κοιμητήρια, που έχουν καταστεί σύμβολα πατριωτισμού και σύμβολα της θυσίας για την ελευθερία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Η φετινή επίσκεψη ήταν διαφορετική από εκείνες των προηγούμενων δεκαπέντε ετών, γιατί για πρώτη χρονιά μετά από 78 χρόνια άρχισε να υλοποιείται η Συμφωνία με την αλβανική πλευρά, για την αναζήτηση των οστών των πεσόντων και τον τιμητικό ενταφιασμό. Ένα διήμερο που αισθάνεσαι συγκίνηση, αισθάνεσαι περηφάνια όταν βρίσκεσαι στους τόπους του θριάμβου και στους ομογενείς.

Στην Κλεισούρα, στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο εκεί όπου αναπαύονται οι μαχητές μας, στο Αργυρόκαστρο, στη συνάντηση με τον Μητροπολίτη Αργυροκάστρου κ.κ. Δημήτριο, στη Δερβιτσάνη – μειονοτικό χωριό της Β. Ηπείρου, στα αποκαλυπτήρια της Δεροπολίτισσας.

Στους Βουλιαράτες όπου στο πρόσωπο της ηλικιωμένης Βικτώριας Μπράτση, αποδόθηκαν τιμές ευγνωμοσύνης στις Βορειοηπειρώτισσες για την συμπαράσταση στους μαχητές μας, την περίθαλψη των τραυματιών και την φροντίδα μετά τον θάνατο. Στο Οικοτροφείο Βουλιαρατών, που λειτουργεί με την φροντίδα του Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Διρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου, με τα δώρα για τα κορίτσια που φιλοξενούνται και είναι μαθήτριες του Σχολείου Βουλιαρατών. Στους Βουλιαράτες, που σημειώθηκε το τραγικό συμβάν με τον θάνατο του ομογενούς Κ. Κατσίφα και έριξε πολύ βαριά σκιά πένθους ιδιαίτερα στους κατοίκους του χωριού, όταν τις ώρες εκείνες που ήμασταν παρόντες πληροφορηθήκαμε τον θάνατό του.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει