Στις εκδηλώσεις για την Επέτειο του “ΟΧΙ” ο Σύλλογος Θεσσαλών Φυλής «Ρήγας Φεραίος»

“Όταν τιμάς την ιστορία σου, τότε μπορείς να ζεις χωρίς φόβο και με αισιοδοξία για το μέλλον…”

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Με λαμπρότητα και με σεβασμό προς την ιστορία μας συμμετείχε ο Σύλλογός μας στον εορτασμό της επετείου του ιστορικού ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940, που πραγματοποίησε ο Δήμος Φυλής στις τρεις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου, (Άνω Λιόσια, Ζεφύρι, Φυλή).

Αντιπροσωπεία του Συλλόγου (με μέλη και χορευτικό) παρευρέθηκε με την σημαία στην Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην συνέχεια στην κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Πεσόντων και στην Παρέλαση που ακολούθησε στην πλατεία Ηρώων του Δήμου Φυλής, ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κωνσταντίνος Νταρζάνος στην κατάθεση στεφάνων που έλαβε χώρα στην Δημοτική Ενότητα Φυλής και η Γενική Γραμματέας κα Κλεονίκη Πανάγου, στον εορτασμό της ιστορικής επετείου που πραγματοποίησε η Δημοτική Ενότητα Ζεφυρίου.

Λίγα λόγια για το ιστορικό της ημέρας

Πριν από 78 χρόνια ο ελληνικός λαός ξεκίνησε την αντίστασή του εναντίον των δυνάμεων του Άξονα. Πρώτα, υπερασπίστηκε την ανεξαρτησία του εναντίον των φασιστικών ιταλικών δυνάμεων και ακολούθως την εισβολή των γερμανικών την Άνοιξη του 1941 και στη συνέχεια οργάνωσε ένα από τα μαζικότερα αντιστασιακά κινήματα στον κόσμο που οδήγησε στην απελευθέρωσή του, τον Οκτώβριο του 1944.

Ο αγώνας αυτός επιβεβαίωσε μια ιστορική αλήθεια: όταν παλεύει κανείς με την ψυχή του, όταν αγωνίζεται για το δίκαιο, την αξιοπρέπεια και την ελευθερία, όσο μεγάλα είναι τα εμπόδια, όσες θυσίες κι αν απαιτηθούν, όσος χρόνος και αν περάσει, στο τέλος θα νικήσει.

Σήμερα αυτό που χρειάζεται είναι να «ξαναδιαβάσουμε» την ιστορία μας. Να δούμε τις νίκες και της ήττες της ανθρωπιάς και της ελευθερίας και να θέσουμε τους όρους εκείνους που θα συμβάλλουν σε ένα ευτυχισμένο μέλλον για την ανθρωπότητα. Η 28η Οκτωβρίου είναι μια αφορμή για να σκεφθούμε και να πάρουμε αποφάσεις που αφορούν την ίδια μας τη ζωή. Και μια ευτυχισμένη ζωή σημαίνει ελεύθερη ζωή και η κατάκτησή της απαιτεί ψυχή δυνατή.

ΕΝΟΤΗΤΑ – ΟΜΟΨΥΧΙΑ – ΠΙΣΤΗ! Το τρίπτυχο που πρέπει να διακατέχει όλους τους Έλληνες!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει