Ο Κων. Μαραβέγιας στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής: Έρχονται παρατάσεις συμβάσεων και νέες προκηρύξεις

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Για τις αδυναμίες και τις ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής ενημερώθηκε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην δομή, την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου. Στις συζητήσεις του με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ο κ. Μαραβέγιας εξήρε το έργο και την προσφορά τους στην περίοδο της πανδημίας, υπογραμμίζοντας ότι η μεγάλη προσέλευση πολιτών και η αποτελεσματική αντιμετώπιση των αναγκών, αντανακλά την εύρυθμη λειτουργία της μονάδας και την επάρκεια των υπηρεσιών που παρέχει, παρά τα όποια προβλήματα.

Κύριο θέμα συζήτησης αποτέλεσε η στελέχωση του Κέντρου Υγείας, με τους εργαζόμενους να εκφράζουν την ανησυχία του για τις ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς αρκετοί από τους νοσηλευτές-τριες πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν το προσεχές διάστημα και ελλοχεύει ο κίνδυνος να δημιουργηθεί πρόβλημα στις εφημερίες. Ο βουλευτής απάντησε ότι θα παραταθούν μέχρι 31.12.22 οι συμβάσεις όλου του προσωπικού που υπηρετεί σήμερα με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου, ενώ ταυτόχρονα μέσα στη χρονιά θα γίνουν προκηρύξεις για προσλήψεις γιατρών. Βασικός στόχος και πρωταρχικό μέλημα στον σχεδιασμό αντιμετώπισης των ελλείψεων αποτελεί η ανάκτηση του ενδιαφέροντος εκ μέρους των γενικών ιατρών και των γιατρών ειδικοτήτων για την επαρκή στελέχωση κάθε Κέντρου Υγείας.

Τέλος, συζητήθηκαν τα κτιριακά προβλήματα του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής και τονίστηκε η ανάγκη να προωθηθούν εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου, για την αποτελεσματικότερη θέρμανση των χώρων κατά τη χειμερινή περίοδο, όπως και εργασίες επαρκούς στεγάνωσης και μόνωσης προκειμένου να αποφευχθούν οι υλικές καταστροφές και να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας για το προσωπικό.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει