O Μπέος προχωρά σε απολύμανση των σχολικών κτιρίων και επαινεί τους δημότες για την υπεύθυνη στάση τους

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Σε αλλεπάλληλες συσκέψεις υπό την προεδρία του Δημάρχου Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέου, ο Δήμος Βόλου προχωρεί σε αναδιάταξη της λειτουργίας των υπηρεσιών του, εν όψει των αλλαγών που επέρχονται από τη Δευτέρα, 4 Μαΐου, και την αρχικά μικρή, αλλά κρίσιμη, προσπάθεια επανόδου της ζωής μας σε μια κανονικότητα.

Ήδη από την αρχή της επόμενης εβδομάδας θα προχωρήσουν άμεσα οι απολυμάνσεις στα σχολικά κτήρια και θα γίνουν οι λοιπές αναγκαίες παρεμβάσεις για την τήρηση μέτρων υγιεινής, όπου θα λειτουργήσουν αρχικά οι τάξεις των μαθητών της Γ’ Λυκείου (11 Μαΐου) και σε μια εβδομάδα (18 Μαϊου) και οι υπόλοιπες των Λυκείων και των Γυμνασίων, με βάση τον κυβερνητικό προγραμματισμό.

Ιδιαίτερη μέριμνα συνεχίζεται και για τις ευπαθείς ομάδες των συμπολιτών μας, με τις κοινωνικές δομές του Δήμου Βόλου να συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε όσους τις χρειάζονται, είτε για κοινωνικούς, είτε για οικονομικούς, είτε για λόγους υγείας, ώστε κανείς πολίτης του Βόλου να μην αισθάνεται απροστάτευτος εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, που δυστυχώς είναι ακόμη εδώ και απειλεί.

Ο Δήμος Βόλου διαβεβαιώνει τους πολίτες ότι και πάλι θα βρίσκεται στο πλευρό τους, με όλες του τις δυνάμεις, και τους καλεί να δείξουν το ίδιο εξαιρετικό πνεύμα συνεργασίας και προσαρμογής στα έκτακτα δεδομένα που ο κορωνοϊός έχει επιφέρει και που απαιτούν την επίδειξη ατομικής και συλλογικής ευθύνης, πάντα στη βάση των οδηγιών και των υποδείξεων των ειδικών επιστημόνων και των μέτρων της υπεύθυνης πολιτικής ηγεσίας της χώρας.

Η τήρηση των αποστάσεων και η αποφυγή συνωστισμού και συγχρωτισμού , το σχολαστικό και συχνό πλύσιμο και η απολύμανση των χεριών, η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, η αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης από τον ιό και η κίνηση όπου επιτρέπεται , αλλά με την τήρηση των όρων προστασίας που επιβάλλεται, είναι από τα μέτρα εκείνα που θα μας βοηθήσουν αποφασιστικά στο να ανταπεξέλθουμε στο πρώτο καίριο βήμα σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων και να περάσουμε στο επόμενο.

Οι πολίτες του Βόλου, τους οποίους ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή ευχαριστούν θερμά για την προσπάθεια και την κατανόηση που επέδειξαν, πέτυχαν απόλυτα, μέχρι σήμερα, να προστατεύσουν την δημόσια Υγεία, τη δική τους, των οικογενειών τους, των φίλων τους, φέρνοντας την πόλη μας στις πιο χαμηλές θέσεις σχετικά με την εμφάνιση κρουσμάτων (σχεδόν μηδαμινές).

Ας διαφυλάξουμε αυτή την επιτυχία συνεχίζοντας με βάση την παραδοχή ότι δεν διαπραγματευόμαστε την ανθρώπινη ζωή, διαφυλάσσουμε με κάθε τρόπο τη δημόσια υγεία, μένουμε προσηλωμένοι στην περιφρούρηση της μέχρι σήμερα προσπάθειας της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας μας.

Εφαρμόζοντας τους κανόνες είναι βέβαιο ότι θα είμαστε οι νικητές σε αυτή τη μεγάλη μάχη για την ίδια μας τη ζωή.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει