Συνάντηση Κων. Μαραβέγια με τον Κ. Χατζηδάκη

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η συμφωνία Ελλάδας – Μολδαβίας στο πεδίο της κοινωνικής ασφάλισης, κυριάρχησε στη συνάντηση που είχε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη, την Πέμπτη στο υπουργείο.

Ως Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Μολδαβίας, ο κ. Μαραβέγιας ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Μολδαβίας στη χώρα μας, ώστε η διμερής συμφωνία, που υπεγράφη τον Σεπτέμβριο του 2021, να εισαχθεί άμεσα προς κύρωση στη Βουλή. Μάλιστα, ο βουλευτής υπογράμμισε τη σημασία που έχει, ειδικά στην παρούσα φάση, η επιτάχυνση των διαδικασιών ένταξης της Μολδαβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεδομένου ότι η κυβέρνηση της χώρας εμφανίζεται σταθερά προσηλωμένη στη στενή συνεργασία της με την ΕΕ και στην εφαρμογή των υφιστάμενων συμφωνιών.

Οι κ.κ. Χατζηδάκης και Μαραβέγιας συζήτησαν επίσης για τις διαθρωτικές αλλαγές που επιτυγχάνονται με το πρόσφατο νομοσχέδιο που αφορά τον εκσυγχρονισμό του e-ΕΦΚΑ. Στο πλαίσιο αυτό, ο βουλευτής έθεσε υπόψη του υπουργού τα οργανωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δύο τοπικές μονάδες του ΕΦΚΑ Βόλου και ζήτησε την παρέμβαση του κ. Χατζηδάκη για την επίλυσή τους.

Επίσης, έθεσε το ζήτημα του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας που αφορά τμήματα του πολιτικού προσωπικού του Υπουργείου Άμυνας, ωστόσο ο υπουργός Εργασίας παρέπεμψε στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θ. Σκυλακάκη, επισημαίνοντας ότι εμπίπτει στην δική του αρμοδιότητα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει