Ζ. Μακρή: «Ναι στην κατοχύρωση των δικαιωμάτων των προπονητών – πτυχιούχων ΤΕΦΑΑ»

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή παρενέβη, κοινοβουλευτικά, για την στήριξη και ενίσχυση του αιτήματος της Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Ν. Μαγνησίας για την κατοχύρωση και την άσκηση επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής (ΣΕΦΑΑ & ΤΕΦΑΑ).

Ειδικότερα, η κ. Μακρή, κατέθεσε σχετική κοινοβουλευτική αναφορά προς το αρμόδιο υπουργείο πολιτισμού και αθλητισμού, την Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2020, εν όψει του νέου Νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό πλαισίου λειτουργίας επαγγελματικής κατοχύρωσης των ως άνω πτυχιούχων – προπονητών, με γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη, την ασφάλεια των αθλουμένων και την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας στους πολίτες και στην νεολαία. Η Ένωση, τόνισε ότι τα αιτήματά της ταυτίζονται, απόλυτα, με τις προτάσεις-θέσεις των Κοσμητόρων των Σχολών Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού της χώρας (Α.Π.Θ., Ε.Κ.Π.Α., Δ.Π.Θ. & Π.Θ.) για τα επαγγελματικά δικαιώματα και τις υποχρεώσεις ατόμων, που εξασκούν την προπονητική ως επάγγελμα, όπως αυτές προβλήθηκαν στην διαδικτυακή συνάντηση, που διεξήχθη μεταξύ τους και με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λ. Αυγενάκη, στις 27 Νοεμβρίου 2020.

Το σοβαρό αυτό αίτημα προσυπογράφει και υποστηρίζει, θερμά, η βουλευτής γνωρίζοντας ότι η υπεύθυνη πολιτική ηγεσία, ευαισθητοποιημένη, θα λάβει υπόψη της τις εμπεριστατωμένες και τεχνοκρατικές απόψεις των Κοσμητόρων των Σχολών Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού της χώρας, που, στην αναφορά, επισημαίνονται, και θα αναλάβει τις σχετικές πρωτοβουλίες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει