ΕΚΤΑΚΤΟ – Παρέμβαση Μακρή στη Βουλή: Καλεί τον αρμόδιο υπουργό Χατζηδάκη για την αέρια ρύπανση στο Βόλο

Όπως αποκάλυψε στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Γιώργου Κουμιώτη

Την κοινοβουλευτική της παρέμβαση, από την θέση της προέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής για το μείζον θέμα της αέριας ρύπανσης στο Βόλο, αποκάλυψε το πρωινό της Τρίτης στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Γιώργου Κουμιώτη, η βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. κα Ζέττα Μακρή.

Όπως αποκάλυψε η κα Μακρή, με την ιδιότητα της προέδρου της Επιτροπής, έχει καλέσει τον αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστή Χατζηδάκη, προκειμένου να παραστεί σε συνεδρίαση της Επιτροπής με θέμα την αέρια ρύπανση στο πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου.

Στόχος της συνεδρίασης μεταξύ άλλων να εξεταστεί και η τυχόν ανάληψη πρωτοβουλιών ή ακόμη και τροποποιήσεων του υφισταμένου νομοθετικού πλαισίου ως προς τις ισχύουσες διατάξεις για την αέρια ρύπανση.

Η επιστολή της κας Μακρή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Με την ιδιότητα της Προέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής των Περιφερειών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, παρακαλώ θερμά όπως με ενημερώσετε για τη διαθεσιμότητά σας (ημερομηνία και ώρα) προκειμένου να παραστείτε στην προσεχή συνεδρίασή της το ταχύτερο δυνατό, είτε εσείς προσωπικά, είτε ο αρμόδιος Υφυπουργός μαζί με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου σας, οι οποίοι και έχουν γνώση του χρονίζοντος θέματος της αέριας ρύπανσης στο πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου.

Η ενημέρωση των μελών της ως άνω Επιτροπής εκ μέρους σας θα αφορά στην τυχόν ανάληψη πρωτοβουλιών ή ακόμη και τροποποιήσεων του υφισταμένου νομοθετικού πλαισίου ως προς τις ισχύουσες διατάξεις για την αέρια ρύπανση. Για τη διενέργεια της Επιτροπής με το συγκεκριμένο θέμα ημερήσιας διάταξης έχει ενημερωθεί ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, ο οποίος και θα συμμετάσχει όποτε αυτή συγκληθεί.

Όσον αφορά τον Νομό Μαγνησίας, το εξαιρετικά σοβαρό ανεπίλυτο μέχρι στιγμής ζήτημα της αέριας ρύπανσης αλλά και η επιδείνωσή του, το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχει θορυβήσει ιδιαιτέρως την τοπική κοινωνία και έχει προκαλέσει την αντίδραση των κορυφαίων τοπικών επιστημονικών φορέων με αποτέλεσμα τόσο το παράρτημα του ΤΕΕ Μαγνησίας, ως Τεχνικός Σύμβουλος του Κράτους, όσο και ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, o Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με παρεμβάσεις και επιστολές τους προς τα αρμόδια κυβερνητικά και κοινοβουλευτικά όργανα να εκφράζουν τις ανησυχίες τους για τις επιπτώσεις της ρύπανσης στη δημόσια υγεία.

Η παρουσία σας, σας διαβεβαιώ, θα αμβλύνει τις ανησυχίες των κατοίκων, θα συμβάλει στη σωστή ενημέρωση και με τις παρεμβάσεις σας, στο βαθμό που απαιτείται, το πρόβλημα θα επιλυθεί. Είμαι βέβαιη ότι αντιλαμβάνεσθε το κατεπείγον και την κρισιμότητα του ζητήματος. Το ίδιο είμαι βέβαιη για τη δική σας θετική ανταπόκριση και την αποτελεσματική σας συνδρομή.

Με εκτίμηση

Ζέττα Μ. Μακρή
Βουλευτής Ν. Μαγνησίας
Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής των Περιφερειών

Μπορεί επίσης να σας αρέσει