Ο βουλευτής Μαραβέγιας στο Marconi 96,1 για την πορεία της επιδημίας και την επίταξη των Ιδιωτικών Κλινικών – Πού θεωρεί ως γιατρός ότι πρέπει να δοθεί προσοχή

ΗΧΗΤΙΚΟ: “Δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα αρκέσει η καραντίνα μέχρι την 30η Νοεμβρίου, προκειμένου να έχουμε μια επιπέδωση της καμπύλης, πιστεύω ότι θα χρειαστούν περισσότερες ημέρες για να έχουμε πτωτική πορεία…”

Στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Γιώργου Κουμιώτη, μίλησε το πρωινό της Παρασκευής ο βουλευτής Μαγνησίας και γνωστός γιατρός του Βόλου, Κωνσταντίνος Μαραβεγιάς, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις αναφορικά με την πορεία της πανδημίας αλλά και την επίταξη ιδιωτικών κλινικών που αποφάσισε η κυβέρνηση.

Ο κ. Μαραβέγιας εξήγησε ότι για την Θεσσαλονίκη αυτή τη στιγμή η επίταξη ήταν μονόδρομος, αναγκαίο κακό να μετατραπούν και αυτά τα ιδρύματα σε ιδρύματα αποκλειστικά ασθενών Covid-19, όχι όμως μεικτής χρήσης, να πηγαίνουν δηλαδή στα ίδια και ασθενείς που δεν θα έχουν Covid-19. Αυτό, τόνισε ο κ. Μαραβέγιας, θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο για να υπάρχει η απαιτούμενη ασφάλεια… Το θέμα, συνέχισε, “είναι να υπάρχει ασφάλεια ώστε να μην αποτελέσει αυτή η επίταξη αιτία εξάπλωσης της επιδημίας. Μόνο εκεί νομίζω πρέπει να εστιάσουμε αυτή τη στιγμή την προσοχή μας και να μην μπερδέψουμε τις δύο κατηγορίες ασθενών”.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Μαραβέγιας στη συνέχεια αναφέρθηκε αναλυτικά στην πορεία της πανδημίας, κάνοντας συγκρίσεις των δεδομένων και με την περίοδο του πρώτου κύματος, ενώ δεν έκρυψε την ανησυχία του για τον χρόνο της καραντίνας, λέγοντας ότι: “Δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα αρκέσει η καραντίνα μέχρι την 30η Νοεμβρίου, προκειμένου να έχουμε μια επιπέδωση της καμπύλης, πιστεύω ότι θα χρειαστούν περισσότερες ημέρες για να έχουμε πτωτική πορεία…”.

ΑΚΟΥΣΤΕ ολόκληρη τη συνέντευξη στο Radio Marconi 96,1 F.M.:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει