Πρόεδρος Ξενοδόχων Ζαφείρης: Εάν εξαιρέσουμε την υπουργό, σε αυτή τη κυβέρνηση τον Τουρισμό δεν τον θεωρούν τίποτα

ΑΚΟΥΣΤΕ το ΗΧΗΤΙΚΟ: Τα Χριστούγεννα οι πληρότητες άγγιξαν και το 100% – Πρωτοχρονιά Βόλος, Πορταριά και Μακρινίτσα πήγαν πάρα πολύ καλά, το υπόλοιπο Πήλιο έφτασε με το ζόρι στο 70%

Στο μείζον θέμα του “Φόρου Διαμονής” αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης, μιλώντας στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Αντώνη Κουμιώτη, ενώ έδωσε στη δημοσιότητα και κάποια πρώτα στοιχεία από την κίνηση του κλάδου την εορταστική περίοδο.

Πιο συγκεκριμένα, αναφορικά με την κίνηση την περίοδο των γιορτών, ο κ. Ζαφείρης είπε χαρακτηριστικά: “Η κίνηση ειδικά την περίοδο των Χριστουγέννων πήγε πάρα πολύ καλά. Στην περιοχή μας πλησιάσαμε πληρότητες του 100% και αν δεν υπήρχε αυτή η τρομοκρατία στα κανάλια τα αθηναϊκά περί κακοκαιρίας και των αποκλεισμένων δρόμων, θα το είχαμε φτάσει πραγματικά. Η πρωτοχρονιά δεν πήγε τόσο καλά στο υπόλοιπο Πήλιο. Βόλος, Πορταριά, Μακρινίτσα πήγαν πάρα πολύ καλά, το υπόλοιπο Πήλιο έφτασε με το ζόρι το 70%, ενώ σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και πολύ πιο κάτω”.

Αναφερθείς στο διήμερο των Θεοφανίων, ο κ. Ζαφείρης εκτίμησε ότι θα είναι σαν ένα απλό Σαββατοκύριακο, αφού τη Δευτέρα ανοίγουν τα σχολεία, κάτι που αποδεικνύεται και από τις χαμηλές προκρατήσεις.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Ζαφείρης τόνισε ότι τα έσοδα των γιορτών “δεν επαρκούν για να καλύψουν τα προβλήματα, τσίμα – τσίμα για να σπρώξουμε τις υποχρεώσεις προς τα πίσω και προς τούτο αναφέρθηκε στην προχειρότητα του νομοσχεδίου της κυβέρνησης και ειδικότερα στο λεγόμενο “φόρο διαμονής”, για τον οποίο η Ένωση εξέδωσε και διευκρινιστική ανακοίνωση, η οποία έχει ως εξής:

“Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 53 του ν. 4389/2016 αναφορικά με το «Φόρο Διαμονής», η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας θα ήθελε να διευκρινίσει τα εξής για τα ξενοδοχειακά καταλύματα της περιοχής μας, που ένα μεγάλο μέρος τους ανήκει στην μορφή των «Παραδοσιακών Καταλυμάτων» σύμφωνα με το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας τους.

Βάση της ισχύουσας διάταξης, και σύμφωνα με την υποπερίπτωση αα’ της περίπτωσης α’ της παρ. 2 του άρθρου 1 του ν. 4276/2014 (Α’ 155), τα «Παραδοσιακά Καταλύματα» εξαιρούνται της είσπραξης του «Φόρου Διαμονής».

Η παραπάνω διαδικασία σχετικά με τον «Φόρο Διαμονής», αφορά μόνο τα «Ξενοδοχεία Κλασικού Τύπου» και τα «Ξενοδοχεία Επιπλωμένων Διαμερισμάτων» και έχει αρχίσει να τίθεται σε ισχύ από 1η Ιανουαρίου του 2018”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει